Teakhout

Wij maken uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit teakhout! Al onze meubelen hebben het Indonesian Legal Wood keurmerk. 

Teakhout is afkomstig van de Tectona Grandis boom. Teak is een houtsoort met een zeer fijne structuur. Teak is rijk aan natuurlijke oliën: deze dragen bij aan de duurzaamheid. Niet onbelangrijk: teak veroorzaakt geen roest of corrosie wanneer het in contact komt met metaal. Geen houtsoort combineert zoveel goede eigenschappen.

Teakhout is een natuurproduct met een warme uitstraling. Noesten en oneffenheden zijn typerend voor deze houtsoort. Soms zijn er ook reparatiestukken te zien. Dit hoort bij duurzaam gerecycled teak. Ook kleine scheurtjes in het hout zijn niet erg. Deze ontstaan door natuurlijke krimp onder invloed van licht, temperatuurverschil en vochtigheid. 

Wij verkopen verschillende soorten teakhout (verschillende behandelingen)

Onbehandeld teakhout (Halus):


Dit is glad geschaafd en onbehandeld. Afkomstig van plantages (Ecologisch Indonesian Legal Wood) is het licht van kleur, de hergebruikte variant is wat donkerder.

Dengkleh teakhout:


Gerecycled hout. Dit teakhout heeft een rustieke look met grijze nerf en rustige uitstraling. 

Kasar teakhout:


Geborsteld teakhout waarin de natuurlijke olie zorgt voor een warm donker uiterlijk.

Erosie teakhout:


Dit grof gerecycled teakhout heeft veel oneffenheden. Het komt voornamelijk uit oude treinbielzen en woningen. 

Mixed wood: 


Mixed wood is gemengd hout. Het is niet bekend van welk hout het meubel is gemaakt. Elk meubel heeft een andere kleur en daarom is elk stuk zo uniek.